Pølsehorn

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Med en pølsetermos på lur, har du varmmat med på tur. Nesten som å ha med sin egen pølsebod i snippsekken. Eller du kan lage bål og surre medbragt deig rundt pølsene. Godt er det uansett.

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. wiener- eller grillpølse

Deig:

  • 25 g gjær
  • 3 dl vann
  • 1 stk. egg
  • 2 ss olivenolje
  • ca. 0,5 kg hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 stk. egg til pensling
  • 1 ss solsikke-, valmue- eller sesamfrø

Slik gjør du

1. Løs opp gjæren i lunkent vann (37 °C). Tilsett olje og egg. Rør inn mel og salt til passe deig. Sett deigen lunt og la den heve til nesten dobbel størrelse, ca. 1/2 time.

2. Form deigen til en rund bolle, og kjevle den ut på melet bakebord til en sirkel ca. 40 cm i diameter. Del den i åtte spisser med en kniv.

3. Fordel det ønskede fyllet på den brede enden (se forslag under) og legg pølsa oppå. Rull snippen sammen med spissen til slutt.

 4. Legg de innbakte pølsene på smurt stekeplate, og la de etterheve i ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg, og strø på frø. Stek på 225 ˚C i 10-12 minutter.

Pølsehorn er populært både i barneselskap, som vorspielmat, til lunsj eller i sekken på tur.

 

Forslag til fyll:

Chilisaus

Sennep

Agurkmix

Revet ost

Hakket løk

Hakket paprika

Maiskorn

 

Alternativt kan du surre deigen rundt pølsa.