Portobelloburger med blåmuggost

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

De kjempestore portobellosoppene er perfekte å helsteke eller grille som burgere. Toppet med karamellisert løk og litt moden grønnmuggost, har du et fantastisk smakfullt vegetarisk burgeralternativ.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. portobello sopp
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk. rødløk
  • 1 ss smør
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 50 g blåmuggost
  • 50 g blandet babybladsalat
  • 20 g alfalfaspirer
  • 2 stk. hamburgerbrød

Slik gjør du

  1. Skjær av stilken på soppene og legg dem på en tallerken. Finhakk hvitløk. Visp sammen halvparten av olje sammen med eddik og hvitløk og pensle sopp godt på begge sider. La stå og trekke smak i ca. 30 minutter.
  2. Lag den karamellisert løk imens: skrell løk og skjær i skiver. Varm en stekepanne og ha i smør. Tilsett den skivet løk og stek på middels varme til den blir myk og faller sammen. Dryss over sukker og litt salt og pepper. Fortsett å steke til løken er mørk gyllen og blank. Sett til side.
  3. Varm resten av oljen i en stekepanne eller grillpanne og stek sopp til de er møre, Dette tar ca 3-4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
  4. Rist burgerbrød og fordel salat og spirer på bunnene. Legg på to portobellosopp på hvert brød og fordel karamellisert sopp oppå. Smuldre edelost og legg på toppen. Legg på den andre delen av burgerbrødet og server.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du sløyfe blåmuggost, eller erstatte den med et plantebasert alternativ for ost.