Posjert egg med linser
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Dette er en lekker, lett og spennende rett som passer godt til lunsj eller som en liten kveldsrett.
Ingredienser
4 porsjoner
-
4 stk. ferske, kalde egg -
1 ts salt -
1 ts eddik, 7 % -
1 l vann
-
1 dl gule linser (tørre) -
2 stk. hakkede tomat uten innmat -
4 stk. strimlet vårløk -
1 stk. finhakket rød chili -
1 stk. hakket gul paprika -
saften av
1 stk. lime -
2 ss olivenolje -
1 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
- Kok linser etter anvisning på pakken.
- Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen. Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli forsiktig ned i vannet. La eggene stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så de ser pene ut. Ikke posjer mer enn fire egg av gangen!
- Bland de varme, kokte linsene med resten av ingrediensene og bland godt. Fordel på tallerkener og legg et posjert egg på toppen. Drypp noen dråper olivenolje over til slutt.