Posjert egg med linser

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en lekker, lett og spennende rett som passer godt til lunsj eller som en liten kveldsrett.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. ferske, kalde egg
  • 1 ts salt
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 l vann
  • 1 dl gule linser (tørre)
  • 2 stk. hakkede tomat uten innmat
  • 4 stk. strimlet vårløk
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 stk. hakket gul paprika
  • saften av 1 stk. lime
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Kok linser etter anvisning på pakken. 
  2. Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen. Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli forsiktig ned i vannet. La eggene stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så de ser pene ut. Ikke posjer mer enn fire egg av gangen! 
  3. Bland de varme, kokte linsene med resten av ingrediensene og bland godt. Fordel på tallerkener og legg et posjert egg på toppen. Drypp noen dråper olivenolje over til slutt.