Posjerte eggepakker med urter
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Smakssett det posjerte egget ditt - før du posjerer det! Høres det vanskelig ut? Det er det heldigvis slett ikke.
Ingredienser
porsjoner
-
0,5 ts nøytral nøytral olje -
1 stk. egg -
1 ts finsnittet vårløk -
1 ts sriracha (asiatisk chilisaus) eller annen chilisaus
Slik gjør du
- Riv av et stykke plastfolie ca. 20 x 30 cm.
- Plasser plastfilmen over en kopp eller en liten bolle, slik at folien danner en liten skål, og pensle med litt olje. Knekk egget og slipp det forsiktig ned i folien.
- Dryss vårløk, sriracha og koriander over egget. Surr filmen sammen og knytt en knute eller fest med strikk, så nær egget som mulig.
- Kok opp vann i en vid gryte. Senk varmen så det ikke boblekoker og legg i egget.
- La egget trekke i 4-5 minutter før du forsiktig tar det opp av vannet og sjekker konsistensen, uten å ta det ut av plasten.
Koketiden vil variere avhengig av størrelse på egget og på vanntemperaturen, men mellom 4,5 og 7 minutter vil gi deg et perfekt posjert egg.