Potet- og sellerirösti

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rösti av revet potet og selleri har en fyldig og nøtteaktig smak som passer perfekt til saftig biff av norsk storfekjøtt. 

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g potet
  • 500 g sellerirot
  • 2 stk. egg
  • 4 ss revet parmesan
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 200 °C.

2. Riv potet og sellerirot grovt, og bland det sammen med egg, parmesan og bladpersille i en bolle. Krydre med salt og pepper.

3. Ha margarin i en varm stekepanne. Når margarinen slutter å bruse, ha i ¼ del av blandingen, og stek en stor rösti. Stek den i ca. 2 minutter på hver side, og legg den over på et bakepapirkledd stekebrett. Stek resten av röstiene.

4. Sett brettet i stekeovn, og stek i ca. 5 minutter til röstiene har fått en gyllen fin farge.