Potet- og sellerirösti
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Rösti av revet potet og selleri har en fyldig og nøtteaktig smak som passer perfekt til saftig biff av norsk storfekjøtt.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g potet -
500 g sellerirot -
2 stk. egg -
4 ss revet parmesan -
2 ss finhakket bladpersille -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss margarin til steking
Slik gjør du
1. Forvarm stekeovn til 200 °C.
2. Riv potet og sellerirot grovt, og bland det sammen med egg, parmesan og bladpersille i en bolle. Krydre med salt og pepper.
3. Ha margarin i en varm stekepanne. Når margarinen slutter å bruse, ha i ¼ del av blandingen, og stek en stor rösti. Stek den i ca. 2 minutter på hver side, og legg den over på et bakepapirkledd stekebrett. Stek resten av röstiene.
4. Sett brettet i stekeovn, og stek i ca. 5 minutter til röstiene har fått en gyllen fin farge.