Potet-tortilla
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Har du spist tapas i Spania, har du garantert fått servert tortilla de patatas, denne enkle potetomeletten som er en av de mest populære tapasrettene. Så enkelt, og så godt.
Ingredienser
porsjoner
-
6 stk. potet -
6 stk. egg -
1 ts salt -
0,25 ts pepper -
1 stk. løk
Grillet paprika:
-
1 stk. rød paprika
Pynt:
-
1 stk. snittet vårløk til pynt
Slik gjør du
- Skrell potet og skjær dem i terninger. Finhakk løk. Fres løk og potetterninger i olje i en panne til potetene er så vidt møre.
- Visp sammen egg, salt og pepper. Bland først potetene inn i eggeblandingen, og hell deretter blandingen tilbake i stekepannen. Legg over lokk og stek ved svak temperatur i ca. 20 minutter til tortillaen er gjennomstekt. Avkjøl tortillaen.
- Del paprikaen i to og fjern stilk og frø. Legg paprikaen i en ildfast form. Hell over litt olje og sett formen under grillen i stekeovnen. Grill i noen minutter til paprikaen er delvis svart og begynner å boble. Legg et lokk over formen og avkjøl paprikaen. Trekk av skinnet på paprikaen og skjær den i små terninger.
- Skjær potettortillaen i biter og anrett dem på et serveringsfat sammen med terninger av grillet paprika. Pynt med snittet vårløk eller gressløk.
Har du stekepanne som tåler å stå i stekeovnen, kan du steke tortillaen midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Tiden varierer med størrelsen på pannen.