Potetchips
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Mandelpoteten egner seg veldig godt til å lage chips av. Når de stekes i ovnen på lav temperatur kommer den gode smaken godt frem.
Ingredienser
porsjoner
-
8 stk. mandelpotet -
2 ss rapsolje -
0,5 ts grovt salt
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 160 °C
- Vask poteten, tørk godt og behold skallet på.
- Skjær potetene i tynne skiver på langs. Bruk gjerne mandolin eller ostehøvel for å få så tynne skiver som mulig. La skivene ligge i rennende kaldt vann i ca. 15 minutter. Tørk potetskivene godt med papir.
- Hell over oljen og gni godt inn.
- Legg bakepapir på stekebrett og fordel skivene utover med litt mellomrom.
- Dryss over salt og sett brettet midt i ovnen i ca. 10 minutter. Snu chipsene og stek i 10 minutter til.
- Skru ned varmen på ovnen til 55 °C og la chipsene tørke over natten.
Oppbevarer du chipsene i en tett boks eller glass holder de seg sprø.