Potetsalat med stilkkapers
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Potetsalater kommer i utallige versjoner, og vi blir aldri lei av dem. Dette er en enkel og smakfull variant som blir ekstra god med små, norske nypoteter. Lag den gjerne i god tid før den skal serveres, så smakene får anledning til å blande seg. God til all slags grillmat og tapas.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g vaskede nypotet med skall -
2 dl hele kalamataoliven -
2 dl kapers med stilk -
3 ss hakket frisk gressløk -
1 stk. rødløk i skiver -
10 stk. reddik i skiver -
Saft av
1 stk. sitron -
1,5 dl olivenolje -
1 ss sukker -
ca.
1 ts salt -
ca.
1 ts grovkvernet pepper -
0,5 pk karse
Slik gjør du
- Vask poteter godt og kok dem hele med skallet på. Hell av kokevannet og la dem dampe seg tørre. Del dem om nødvendig i to eller fire.
- Bland resten av ingrediensene i en vid bolle og vend inn potetene. Smak til med mer krydder.
- Dryss over frisk karse eller andre urter rett før servering.