Potetvafler

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Visste du at vafler like gjerne kan serveres som en liten smårett? Vi byr på potetvafler med stekt bacon, rucculasalat og en liten rømmeklatt.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 4 dl melk
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl potetmel
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 3 ss smeltet smør
  • 5 stk. potet

Tilbehør:

  • 200 g stekt bacon
  • 2 dl ruccula
  • 0,5 stk. rødløk
  • ca. 1,5 dl lettrømme

Slik gjør du

1. Visp sammen egg, melk, hvetemel, potetmel salt og bakepulver.Hell i smøret mens du fortsetter å vispe.

2. Skrell potetene og riv dem grovt. Klem ut så mye væske som mulig (bruk gjerne et kjøkkenhåndkle og vri væsken ut av potetene) Bland de revne potetene i røren. La røren svelle i 15 minutter. Rør i den av og til slik at ikke potetene blir misfarget.

3. Stek små potetvafler i varmt vaffeljern til de er gylne og sprø. Avkjøl på rist. 

Server vaflene med for eksempel salat, sprøstekt bacon og en klatt rømme.