Potetvafler
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Visste du at vafler like gjerne kan serveres som en liten smårett? Vi byr på potetvafler med stekt bacon, rucculasalat og en liten rømmeklatt.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. egg -
4 dl melk -
2 dl hvetemel -
1 dl potetmel -
1 ts salt -
1 ts bakepulver -
3 ss smeltet smør -
5 stk. potet
Tilbehør:
-
200 g stekt bacon -
2 dl ruccula -
0,5 stk. rødløk -
ca.
1,5 dl lettrømme
Slik gjør du
1. Visp sammen egg, melk, hvetemel, potetmel salt og bakepulver.Hell i smøret mens du fortsetter å vispe.
2. Skrell potetene og riv dem grovt. Klem ut så mye væske som mulig (bruk gjerne et kjøkkenhåndkle og vri væsken ut av potetene) Bland de revne potetene i røren. La røren svelle i 15 minutter. Rør i den av og til slik at ikke potetene blir misfarget.
3. Stek små potetvafler i varmt vaffeljern til de er gylne og sprø. Avkjøl på rist.
Server vaflene med for eksempel salat, sprøstekt bacon og en klatt rømme.