Punsjeboller

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du noen kakerester er det supert å lage punsjeboller av! Og hvis du ikke har noen rester bør du vurdere å bake litt. Disse punsjebollene er nemlig veldig gode...

Ingredienser

porsjoner

Gir 30-40 stk avhengig av størrelse

  • 250 g kakesmuler
  • 75 g finhakkede mandler
  • 100 g romtemperert smør
  • 125 g melis
  • 3 stk. eggeplomme
  • ca. 2 ss rom , sherry eller likør
  • ca. 2 dl kakestrøssel

Slik gjør du

  1. Bland kakesmuler og mandler.
  2. Pisk romtemperert smør og melis til en hvit og luftig blanding.
  3. Ha i én og én eggeplomme.
  4. Vend inn kakesmuler og smak til med for eksempel vanilje, rom, akevitt eller annet. Sett massen kjørlig til den stivner.
  5. Trill små kuler av massen og rull dem i kakepynt, siktet kakao, kokos, finhakket sjokolade eller dypp dem i smeltet sjokolade.

Oppbevar konfektkulene kjølig.

Som kakesmuler kan du bruke både knuste småkaker, julekaker, biscotti eller søte kjeks.