Ragù Bolognese

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en kjøttsaus laget på ekte italiensk vis. Passer utmerket både som saus til pasta bolognese, i lasagne og til andre gode velsmakende formål. Når sausen for koke lenge utvikler smaken seg til det uimotståelige.

 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 600 g kjøttdeig eller finhakket flatbiff av storfe
  • 4 ss nøytral olje til steking
  • 2 bokser hermetiske tomater (helst plommetomat)
  • 0,5 dl rødvin
  • ca. 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

I Bologna finhakker de kjøttet til den ekte bolognesen. Bytt ut kjøttdeig med flatbiff av storfe. Følg samme fremgangsmåte, men la Bolognesen koke lengre. Etter to timer er kjøttet veldig mørt. Tilsett mer væske om nødvendig.