Råkrem med frosne bær og kakekrønsj
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Trenger du tips til en rask dessert? Med fløte og egg i huset lager du denne desserten i løpet av få minutter! Presenter den som «varm is med kalde bær». Garantert suksess.
Ingredienser
porsjoner
-
3 stk. eggeplomme -
3 ss sukker -
3 dl kremfløte -
150 g sandkake eller serinakaker -
50 g mandelflak -
0,5 ss smør -
250 g frossen bærblanding (vi har brukt bringebær og blåbær -
2 stilker frisk mynte
Slik gjør du
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Stivpisk kremfløte og vend den forsiktig inn i eggedosisen.
- Knus kakene med hendene og bland dem med mandelflak i en stekepanne. Ha i smør og stek til smuler og mandler har en fin, gyllen farge. Hell over i en skål og avkjøl.
- Ha råkremen i en vid skål og legg bærene oppå. Dryss over kakekrønsjen og server.
Hell restene i en form og sett i fryseren, så har du dessert neste dag også!
Råkrem blir til isparfait om du fryser den. Varier smaken med litt likør eller konjakk, revet appelsinskall eller finrevet sjokolade. Har du ikke frosne bær, kan lit syltetøy gjøre nytten.