Red velvet kake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Red velvet er like saftig og god som den er vakker, og imponerer de aller fleste. Lag denne kaken neste gang du vil imponere!

Ingredienser

16  porsjoner

Kakebunn:

  • 150 g smør romtemperert
  • 3 dl sukker
  • 2 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ss kakaopulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2,5 dl kulturmelk
  • 1,5 ts kraftig rød konditorfarge
  • 2 ss melk

Smørkrem:

  • 200 g smør
  • 200 g kremost naturell
  • 500 g melis
  • skall og saft av 0,5 stk. sitron

Pynt:

  • 100 g bringebær
  • 100 g jordbær

Slik gjør du

  1. Smør og mel en kakeform på ca. 22 cm i diameter. 
  2. Ha romtemperert smør og sukker i en kjøkkenmaskin. Pisk til blandingen har blitt luftig og hvit. 
  3. Tilsett ett og ett egg om gangen, pisk godt mellom hvert egg. 
  4. Ha i hvetemel, kakaopulver, vaniljesukker, bakepulver, natron, kulturmelk og konditorfarge. Kjør i kjøkkenmaskinen til blandingen har blitt jevn og godt blandet og fyll røren i kakeformen. 
  5. Sett inn kaken nederst i ovnen på 180 °C og stek i ca. 1 time. Test med en kakenål for å se om den kommer ut ren.
  6. La kaken avkjøles helt før den deles i to. Dynk med melk på begge bunnene. 
  7. Ha romtemperert smør, kremost, melis og sitron i en kjøkkenmaskin og pisk til smørkremen har blitt luftig og kremete. 
  8. Smør på smørkremen i midten av kaken og så på toppen og siden av kaken. Kaken kan med fordel settes kjølig frem til servering. Da får smørkremen satt seg. 
  9. Pynt med jordbær og bringebær før servering. 

Kakebunnen kan med fordel dynkes med melk eller eplejuice når den er delt i to. Da blir kaken enda saftigere!