Red velvet kake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Red velvet er like saftig og god som den er vakker, og imponerer de aller fleste. Lag denne kaken neste gang du vil imponere!
Ingredienser
16 porsjoner
Kakebunn:
-
150 g smør romtemperert -
3 dl sukker -
2 stk. egg -
5 dl hvetemel -
1 ss kakaopulver -
2 ts vaniljesukker -
1 ts bakepulver -
1 ts natron -
2,5 dl kulturmelk -
1,5 ts kraftig rød konditorfarge -
2 ss melk
Smørkrem:
-
200 g smør -
200 g kremost naturell -
500 g melis -
skall og saft av
0,5 stk. sitron
Pynt:
-
100 g bringebær -
100 g jordbær
Slik gjør du
- Smør og mel en kakeform på ca. 22 cm i diameter.
- Ha romtemperert smør og sukker i en kjøkkenmaskin. Pisk til blandingen har blitt luftig og hvit.
- Tilsett ett og ett egg om gangen, pisk godt mellom hvert egg.
- Ha i hvetemel, kakaopulver, vaniljesukker, bakepulver, natron, kulturmelk og konditorfarge. Kjør i kjøkkenmaskinen til blandingen har blitt jevn og godt blandet og fyll røren i kakeformen.
- Sett inn kaken nederst i ovnen på 180 °C og stek i ca. 1 time. Test med en kakenål for å se om den kommer ut ren.
- La kaken avkjøles helt før den deles i to. Dynk med melk på begge bunnene.
- Ha romtemperert smør, kremost, melis og sitron i en kjøkkenmaskin og pisk til smørkremen har blitt luftig og kremete.
- Smør på smørkremen i midten av kaken og så på toppen og siden av kaken. Kaken kan med fordel settes kjølig frem til servering. Da får smørkremen satt seg.
- Pynt med jordbær og bringebær før servering.
Kakebunnen kan med fordel dynkes med melk eller eplejuice når den er delt i to. Da blir kaken enda saftigere!