Reinsdyrbiff i lefse
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En litt mer eksklusiv wrap eller kebab, om du vil. Saftige, hjemmelagde yoghurtlefser fylt med bakt søtpotet urtekrem og mør reinsdyrbiff. Kosemat på sitt beste!
Ingredienser
porsjoner
-
400 g mørbrad flatbiff av reinsdyr -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
2 ss smør eller margarin
Yoghurtlefser:
-
3 dl gresk yoghurt -
3 dl hvetemel -
1 ts salt
Urtekrem:
-
125 g kremost naturell -
1 dl fløte eller melk -
1 dl friske urter (f.eks persille, basilikum eller timian) -
2 båter revet hvitløk -
1 stk. vårløk
Til servering:
-
2 stk. søtpotet -
8 blader svartkål -
0,5 stk. rødløk -
0,5 stk. granateple -
4 ss grovhakkede pistasjnøtter -
2 ss nøytral olje
Slik gjør du
- Vask søtpotet og skjær i skiver på langs. Legg skivene på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over olje, krydre med salt og pepper. Stek søtpotetskivene i ovn på 180 °C til de er møre, ca.15 minutter.
- Bland yoghurt og det meste av hvetemelet og salt i en arbeidsbolle og elt det sammen til en myk, men ikke klebrig deig. Tilsett litt mer mel om nødvendig
- Del deigen i fire like store deler. Dryss mel på benken og kjevle ut så tynt som mulig.
- Stek en og en lefse på takke eller i tørr stekepanne. Snu lefsene når de begynner å få brune flekker og stek ferdig på andre siden. Hold lefsene varme i et rent kjøkkenhåndkle.
- Bland sammen kremost, fløte/melk, finhakkede urter, vårløk og hvitløk. Smak til med litt salt og pepper.
- Rens svartkål fri for stilker og ha den i en bolle. Drypp over litt olje, og krydre med salt og pepper. Klem svartkålen litt sammen.
- Kutt rødløk i tynne skiver, grovhakk pistasjenøtter. Rens granateple.
- Krydre reinsdyrbiffene med salt og pepper. Brun biffene i smør eller margarin på sterk varme, 1-2 minutter på hver side. Etterstek på lavere varme, ca. 2 minutter på hver side. La biffene hvile 5 minutter før du skjærer i dem. Les gjerne mer om hvordan steke reinsdyrbiff.
Anrett de hjemmebakte yoghurtlefsene med urtekrem, bakt søtpotet, svartkål, rødløk og reinsdyrbiff i skiver. Pynt med grovhakkede pistasjenøtter og granateple.