Reinsdyrbiff i lefse

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En litt mer eksklusiv wrap eller kebab, om du vil. Saftige, hjemmelagde yoghurtlefser fylt med bakt søtpotet urtekrem og mør reinsdyrbiff. Kosemat på sitt beste!

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g mørbrad flatbiff av reinsdyr
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin

Yoghurtlefser:

  • 3 dl gresk yoghurt
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Urtekrem:

  • 125 g kremost naturell
  • 1 dl fløte eller melk
  • 1 dl friske urter (f.eks persille, basilikum eller timian)
  • 2 båter revet hvitløk
  • 1 stk. vårløk

Til servering:

  • 2 stk. søtpotet
  • 8 blader svartkål
  • 0,5 stk. rødløk
  • 0,5 stk. granateple
  • 4 ss grovhakkede pistasjnøtter
  • 2 ss nøytral olje

Slik gjør du

  1. Vask søtpotet og skjær i skiver på langs. Legg skivene på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over olje, krydre med salt og pepper. Stek søtpotetskivene i ovn på 180 °C til de er møre, ca.15 minutter. 
  2. Bland yoghurt og det meste av hvetemelet og salt i en arbeidsbolle og elt det sammen til en myk, men ikke klebrig deig. Tilsett litt mer mel om nødvendig
  3. Del deigen i fire like store deler. Dryss mel på benken og kjevle ut så tynt som mulig.
  4. Stek en og en lefse på takke eller i tørr stekepanne. Snu lefsene når de begynner å få brune flekker og stek ferdig på andre siden. Hold lefsene varme i et rent kjøkkenhåndkle.
  5. Bland sammen kremost, fløte/melk, finhakkede urter, vårløk og hvitløk. Smak til med litt salt og pepper.
  6. Rens svartkål fri for stilker og ha den i en bolle. Drypp over litt olje, og krydre med salt og pepper. Klem svartkålen litt sammen. 
  7. Kutt rødløk i tynne skiver, grovhakk pistasjenøtter. Rens granateple. 
  8. Krydre reinsdyrbiffene med salt og pepper. Brun biffene i smør eller margarin på sterk varme, 1-2 minutter på hver side. Etterstek på lavere varme, ca. 2 minutter på hver side. La biffene hvile 5 minutter før du skjærer i dem. Les gjerne mer om hvordan steke reinsdyrbiff.

Anrett de hjemmebakte yoghurtlefsene med urtekrem, bakt søtpotet, svartkål, rødløk og reinsdyrbiff i skiver. Pynt med grovhakkede pistasjenøtter og granateple.