Reinsdyrbiff med glaserte rotgrønnsaker

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Norsk og eksotisk, reinsdyrkjøtt er noe av det mest spennende vi har av norske råvarer. Server kjøttet som en herlig biff med vaniljesmør og rotgrønnsaker.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av reinsdyr
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Vaniljesmør:

  • 200 g romtemperert smør
  • Frø fra 0,5 stk. vaniljestang
  • 2 ss finhakket frisk rosmarin
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Rotgrønnsaker:

  • 4 stk. gulrot
  • 1 stk. kålrot
  • 1 stk. sellerirot
  • 1 ts salt til koking
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Pisk sammen ingredienser til vaniljesmør i en kjøkkenmaskin til du får et kremet og luftig smør. Sett smøret til side.
  2. Skrell grønnsaker og kutt dem i grove biter. Kok grønnsaksbitene så vidt møre i en kjele med lettsaltet vann. 

  1. Skjær kjøttet i biffer (à 200 g) og krydre med salt og pepper.
  1. Brun biffene i margarin på sterk varme, ca. 1 minutt på hver side. Etterstek på lavere varme, 1-2 minutter på hver side. La biffene hvile 5 minutter før du serverer dem.
  2. Hell av kokevannet på grønnsakene. Stek grønnsakene i en varm stekepanne med margarin til de får en fin gyllen farge. Dryss over hakket bladpersille og krydre med salt og pepper.
Server møre biffer av reinflatbiff med rotgrønnsaker og vaniljesmør.