Reinsdyrbiff med glaserte rotgrønnsaker
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Norsk og eksotisk, reinsdyrkjøtt er noe av det mest spennende vi har av norske råvarer. Server kjøttet som en herlig biff med vaniljesmør og rotgrønnsaker.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g flatbiff av reinsdyr -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss margarin til steking
Vaniljesmør:
-
200 g romtemperert smør -
Frø fra
0,5 stk. vaniljestang -
2 ss finhakket frisk rosmarin -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Rotgrønnsaker:
-
4 stk. gulrot -
1 stk. kålrot -
1 stk. sellerirot -
1 ts salt til koking -
2 ss margarin til steking -
2 ss finhakket bladpersille -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Pisk sammen ingredienser til vaniljesmør i en kjøkkenmaskin til du får et kremet og luftig smør. Sett smøret til side.
- Skrell grønnsaker og kutt dem i grove biter. Kok grønnsaksbitene så vidt møre i en kjele med lettsaltet vann.
- Skjær kjøttet i biffer (à 200 g) og krydre med salt og pepper.
- Brun biffene i margarin på sterk varme, ca. 1 minutt på hver side. Etterstek på lavere varme, 1-2 minutter på hver side. La biffene hvile 5 minutter før du serverer dem.
- Hell av kokevannet på grønnsakene. Stek grønnsakene i en varm stekepanne med margarin til de får en fin gyllen farge. Dryss over hakket bladpersille og krydre med salt og pepper.
Server møre biffer av reinflatbiff med rotgrønnsaker og vaniljesmør.