Reinsdyrbiff med lime- og einebærsmør

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En flatbiff av rein er et flott stykke kjøtt som passer godt som middag til fire. Skjær i fine biffer og stek dem raskt. Det friske smøret med revet limeskall og einebær fungerer som saus.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av reinsdyr
  • 1 stk. fennikel
  • 150 g rosenkål
  • 2 ss smør til steking

Lime- og einerbærsmør:

  • 4 ss romtemperert smør
  • 6 stk. einebær
  • 1 ts frisk timian
  • revet skall av 1 stk. lime

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i fire like store stykker og legg dem til side slik at de kan tempereres.
  2. Del fennikel i ca. 1 cm tynne skiver. Skrell rosenkål og del de største i to.
  3. Rør sammen ingrediensene til smøret og sett til side.
  4. Varm en stekepanne og ha i halvparten av smøret. Stek reinsdyrbiffene i ca. 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Senk temperaturen og la dem ettersteke 3-4 minutter, avhengig av tykkelsen. Kjernetemperaturen skal være 54-55 °C. La biffene hvile på en tallerken mens du gjør resten.
  5. Varm stekepannen og ha i resten av smøret. Stek fennikelskivene til de er gylne og myke på begge sider. Krydre lett med salt og pepper. Legg fennikelskivene på en tallerken og stek rosenkålen i samme stekepanne til den er gyllen og myk, men fortsatt har tyggemotstand. Ha gjerne litt frisk rosmarin i stekepannen sammen med rosenkålen.

Server reinsdyrbiffene med stekt fennikel og rosenkål. Topp biffene med lime- og einebærsmør. En luftig selleri- og potetmos eller deilige annapoteter passer godt til denne retten.