Reinsdyrbiff med lime- og einebærsmør
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En flatbiff av rein er et flott stykke kjøtt som passer godt som middag til fire. Skjær i fine biffer og stek dem raskt. Det friske smøret med revet limeskall og einebær fungerer som saus.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g flatbiff av reinsdyr -
1 stk. fennikel -
150 g rosenkål -
2 ss smør til steking
Lime- og einerbærsmør:
-
4 ss romtemperert smør -
6 stk. einebær -
1 ts frisk timian -
revet skall av
1 stk. lime
Slik gjør du
- Skjær kjøttet i fire like store stykker og legg dem til side slik at de kan tempereres.
- Del fennikel i ca. 1 cm tynne skiver. Skrell rosenkål og del de største i to.
- Rør sammen ingrediensene til smøret og sett til side.
- Varm en stekepanne og ha i halvparten av smøret. Stek reinsdyrbiffene i ca. 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Senk temperaturen og la dem ettersteke 3-4 minutter, avhengig av tykkelsen. Kjernetemperaturen skal være 54-55 °C. La biffene hvile på en tallerken mens du gjør resten.
- Varm stekepannen og ha i resten av smøret. Stek fennikelskivene til de er gylne og myke på begge sider. Krydre lett med salt og pepper. Legg fennikelskivene på en tallerken og stek rosenkålen i samme stekepanne til den er gyllen og myk, men fortsatt har tyggemotstand. Ha gjerne litt frisk rosmarin i stekepannen sammen med rosenkålen.
Server reinsdyrbiffene med stekt fennikel og rosenkål. Topp biffene med lime- og einebærsmør. En luftig selleri- og potetmos eller deilige annapoteter passer godt til denne retten.