Reinsdyrbiff på primus
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Har du en venn, søster, kollega eller nabo som er glad i tur, eller som kan bli glad i tur? Inviter til en vilt god middag i ute i naturen! Stek reinsdyrbiff i godt smør, og server med kremet soppstuing og fyldig potet- og sellerimos. Smaker ekstra godt sammen med tyttebær og litt frisk timian.
Ingredienser
porsjoner
-
300 g reindyrmedaljong, mørbrad eller flatbiff av reinsdyr , skåret i biffer -
2 ss smør , til steking
Potet- og sellerimos:
-
250 g potet -
250 g sellerirot -
30 g smør -
1,5 dl matfløte eller melk -
0,5 båt revet hvitløk
Kremet soppstuing:
-
150 g kantarell eller blandet sopp -
0,5 stk. løk , i tynne skiver -
1 ss smør , til steking -
1,5 dl matfløte -
1 ts soyasaus
Slik gjør du
Forbered deg til turen ved å kutte opp grønnsaker i mindre biter og ha det i zip-lock poser eller en liten boks. Du kan eventuelt ta med en liten fjøl og kniv, slik at du kan kutte det opp ute i det fri. Potet- og sellerimosen lages også i forkant og tas med på en mattermos.
Server den saftige reinsdyrbiffen med kremet soppstuing og potet- og sellerimos. Topp gjerne med litt rørte tyttebær – og gjerne en kvast frisk timian!