Reinsdyrbiff på primus

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Har du en venn, søster, kollega eller nabo som er glad i tur, eller som kan bli glad i tur? Inviter til en vilt god middag i ute i naturen! Stek reinsdyrbiff i godt smør, og server med kremet soppstuing og fyldig potet- og sellerimos. Smaker ekstra godt sammen med tyttebær og litt frisk timian.

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g reindyrmedaljong, mørbrad eller flatbiff av reinsdyr , skåret i biffer
  • 2 ss smør , til steking

Potet- og sellerimos:

  • 250 g potet
  • 250 g sellerirot
  • 30 g smør
  • 1,5 dl matfløte eller melk
  • 0,5 båt revet hvitløk

Kremet soppstuing:

  • 150 g kantarell eller blandet sopp
  • 0,5 stk. løk , i tynne skiver
  • 1 ss smør , til steking
  • 1,5 dl matfløte
  • 1 ts soyasaus

Slik gjør du

Forbered deg til turen ved å kutte opp grønnsaker i mindre biter og ha det i zip-lock poser eller en liten boks. Du kan eventuelt ta med en liten fjøl og kniv, slik at du kan kutte det opp ute i det fri. Potet- og sellerimosen lages også i forkant og tas med på en mattermos.

Server den saftige reinsdyrbiffen med kremet soppstuing og potet- og sellerimos. Topp gjerne med litt rørte tyttebær – og gjerne en kvast frisk timian!

bar