Reinsdyrburger med kantareller og multedressing

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Med reinsdyrkjøtt, multer og kantareller vil denne burgeren garantert gi deg smaken av storslått norsk natur!

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g reinsdyrskav ,avskjær eller kjøttdeig
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts tørket timian
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss smør ,til steking

Multedressing:

  • 4 ss seterrømme
  • 4 ss multer
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Stekte kantareller:

  • 200 g kantarell
  • 2 ss smør ,til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 stk. hjemmelagde hamburgerbrød eller fine rundstykker
  • 1 pk blandet babybladsalat (à 65 g)

Slik gjør du

  1. Kjør reinsdyrskav raskt i en foodprosessor, gjerne i to eller flere omganger. Rør inn salt, pepper, timian, rosmarin og vann, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
Reinsdyrskavet kan også males gjennom kjøttkvernens fineste skive.
  1. Del deigen i 4. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
  2. Lag dressing ved å blande rømme og multer, smak til med salt og pepper.
  3. Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side. Steketiden avhenger av tykkelsen, de skal være gjennomstekte. La dem hvile noen minutter.
  4. Stek kantareller i en varm stekepanne med smør til de er gyldne, krydre med salt og pepper.

Anrett burgerbrød med salat, reinsdyrburger og stekte kantareller. Server med multedressing.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.