Reinsdyrfilet med bakte beter
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Saftig og mør reinsdyrfilet med smakfulle bakte beter og deilig mandelsmør. Nam!
Ingredienser
porsjoner
-
800 g ytrefilet av reinsdyr -
2 ss smør til steking
Bakte beter:
-
150 g gulbete -
150 g polkabete -
150 g rødbete -
2 båter finhakket hvitløk -
1 ss hakket frisk timian -
0,5 stk. sitron
Mandelsmør:
-
100 g smør -
50 g grovhakkede mandler
Slik gjør du
- Legg kjøttet i romtemperatur i minst en halv time. Skjær om nødvendig vekk alle hinner.
- Skrell beter og skjær i jevnstore båter. Legg i en ildfast form og tilsett olje, timian og hvitløk. Skjær sitron i skiver eller båter og legg dem i formen. Bland godt. Krydre med litt salt og pepper.
- Varm stekeovnen til 200 °C. Sett formen midt i ovnen i ca. 30 minutter, eller til betene er gylne og møre.
- Del om nødvendig kjøttet i passe store stykker. Varm en stekepanne og ha i smør. Når smøret slutter å bruse er det varmt nok til å legge i kjøttet.
- Brun kjøttet på begge sider og krydre med salt og pepper. Senk temperaturen og la kjøttet ettersteke i 3-4 minutter. Bruk gjerne steketermometer for å oppnå ønsket kjernetemperatur. La kjøttet hvile noen minutter før det serveres.
Reinsdyrfileten er lite stekt på 53-55 °C, medium på 60 °C, medium pluss på 65-70 °C og gjennomstekt på 75 °C.
- Lag nøttesmør. Smelt smør i en stekepanne og la det bli nøttebrunt uten å bli brent. Bland inn grovhakkede mandler.
- Skjær reinsdyrfileten i ca. 2 cm skiver på skrå og anrett på tallerken sammen med de bakte beter og nøttesmør. Pynt eventuelt med litt firsk timian.