Reinsdyrfilet med pastinakkpuré og nøttesmør
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Når du skal kose deg litt ekstra er en mør reinsdyrfilet med fløyelsmyk pastinakkpuré og nøttesmør midt i blinken!
Ingredienser
porsjoner
-
800 g ytrefilet av reinsdyr , eventuelt indrefilet, mørbrad eller flatbiff -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss smør eller margarin til steking
Pastinakkpuré:
-
1 kg pastinakk -
50 g smør -
1 dl kremfløte eller matfløte
Stekt pastinakk:
-
250 g pastinakk -
2 ss smør til steking -
1 ts sukker
Nøttesmør:
-
100 g smør -
50 g grovhakkede hasselnøtter
Slik gjør du
- Skrell pastinakk og kutt i grove biter. Kok bitene møre i en kjele med vann.
- Krydre kjøttet med salt og pepper.
- Brun det godt på alle sider i en stekepanne med margarin, og legg det over i en ildfast form.
- Stikk inn et steketermometer og stek i ovn på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 60 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen litt lenger, ved 75 °C er kjøttet gjennomstekt. La kjøttet hvile litt før du skjærer i det. Les mer om hvordan steke reinsdyrfilet her.
- Hell vannet av pastinakken, la dem dampe seg litt tørre i kjelen og bruk en stavmikser eller hurtigmikser til å kjøre den til en glatt mos. Rør inn smør og melk. Om du vil ha en ekstra jevn og fin puré, klem puréen gjennom en sikt, 1-2 ganger.
- Skrell pastinakk til steking. Del dem i lange, tynne staver. Ha smør i en varm stekepanne, ha i pastinakken og dryss over sukker og salt. Stek dem til de er møre og har fått en fin, gyllenbrun farge.
- Lag nøttesmør. Smelt smør i en varm stekepanne, og la det bli nøttebrunt. Ha i grovhakkede hasselnøtter.
Anrett reinsdyrfilet på tallerkener med pastinakkpuré, stekt pastinakk og nøttesmør. Pynt gjerne med litt frisk timian eller andre urter.