Reinsdyrgryte
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
For et høstlig vennelag er en gryterett med reinsdyr perfekt. Vi har brukt Vikingmelk i gryta, for det var slik bestemor gjorde det. Reinsdyrstek, eller grytekjøtt av rein, har masse smak, og egner seg perfekt sammen med andre markante smaker som einerbær, timian og geitost.
Ingredienser
porsjoner
-
2 ss smør til steking -
800 g reinsdyrstek (eller grytekjøtt av rein) i 3x3 cm biter -
200 g bacon i små biter -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
8 stk. sjalottløk -
8 stk. knuste einebær -
1 kvist frisk timian -
1 boks vikingmelk -
1 dl kjøttbuljong (utblandet) eller vann -
2 ss mørk maisenna til jevning -
1 ss soyasaus (gjerne glutenfri) -
2 skiver geitost -
1 ss ripsgelé -
2 ss hakket frisk persille
Slik gjør du
Om sausen virker litt «grynete», kan du helle den over i en annen kjele og kjøre den opp med stavmikser før den helles tilbake over kjøttet.