Reinsdyrkebab

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kebab er superdigg. Med reinsdyrskav, sopp og tyttebær får kebaben smaken av norsk natur. Kjøp noen freshe lefser, eller lag dem enkelt selv, alt etter hva du foretrekker. Vilt godt, fra naturen!

Ingredienser

porsjoner

Deig til lefser:

  • 275 g hvetemel
  • 1 ts tørrgjær
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 dl lunkent vann
  • 25 g romtemperert smør

Kebabfyll:

  • 2 stk. frisk sjampinjong
  • 0,5 stk. løk
  • 400 g reinsdyrskav
  • 1 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 stilker frisk timian (kan sløyfes)

Tyttebærrømme:

  • 4 ss lettrømme
  • 1 ss tyttebærsyltetøy

Til servering:

  • 0,5 pk blandet babybladsalat (á 65 g)

Slik gjør du

Ha gjerne noen frosne tyttebær og litt nykvernet pepper over før servering. Server resten av tyttebærrømmen ved siden av. 

bar