Reinsdyrkjøttboller
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Saftige kjøttboller med reinsdyr og svin, perfekte som spennende tapasboller, i en tradisjonell kremet viltsaus eller i en mild tomatsaus sammen med pasta.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. løk -
3 ss margarin eller olje til steking -
500 g kjøttdeig av reinsdyr -
200 g kjøttdeig av svin -
2 ts salt -
1 ts pepper -
5 stk. knuste einebær -
0,5 ts malt ingefær -
2 ss potetmel -
2 dl melk -
2 ss grovhakket bladpersille
Slik gjør du
- Finhakk løk. Varm litt margarin i en stekepanne og stek løken til den er myk og blank. Legg den over på en tallerken og avkjøl helt.
- Ha reinsdyrkjøttdeig og medisterdeig i en miksebolle og bland inn salt og krydder med maskin på lav hastighet, eller for hånd. Når deigen blir klebrig er den klar til å spes.
- Dryss over halvparten av potetmelet og arbeid det inn i farsen sammen med litt av melken. Fortsett å spe med melk, og tilsett etter hvert resten av potetmelet. Farsen er ferdig spedd når den er godt blandet og det er lett å forme små, fine kjøttboller som holder fasongen.
- Form små kjøttboller med hendene og legg dem på et bakepapir etter hvert.
- Varm en stekepanne og ha i litt margarin. Stek bollene gyllenbrune og legg dem etter hvert over i en ildfast form. Stek dem ferdig i stekeovnen på 150 °C i 10-15 minutter, eller til bollene er gjennomstekte.
Server kjøttbollene sammen med pasta eller som en egen rett på et tapasbord.