Reinsdyrpølse med ertepuré og løk
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Ut på tur, aldri sur - spesielt ikke når du har med deg reinsdyrpølse med ertepuré og løk. Lag ertepuré og syltet rødløk på forhånd, så har du et kjapt måltid når du er på tur. PS! Pølsen smaker like godt hjemme i sofakroken også.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. reinsdyrpølse -
2 stk. pølsebrød
Syltet rødløk:
-
1 stk. rødløk -
1,5 dl vann -
1 dl sukker -
0,25 dl eplecidereddik
Ertepuré:
-
0,5 pk frosne erter (á 250 g) -
2 ss smør -
0,5 dl kremfløte , eller matfløte -
1 ts finhakket frisk mynte (kan sløyfes)
Slik gjør du
- Rens rødløk, og skjær den i skiver. Kok opp vann, sukker og eddik i en liten kasserolle. Ha i rødløk når sukkeret har løst seg opp.
- Kok opp, trekk kasserollen av platen og avkjøl. Ha rødløken i en tett boks om den skal med i tursekken.
- Smelt smør i en kjele, og ha i frossne erter. Fres til ertene har blitt varme. Kjør dem med en stavmikser eller mos med en stamper. Spe med litt fløte, og smak til med salt og pepper. Ekstra godt blir det om du også har i litt finhakket mynte.
- Varm pølsene i en stekepanne, på primus eller på bålet til de er gjennomvarme.
- Varm eventuelt brødene raskt.
Server pølsene i brød, toppet med ertepuré og syltet rødløk.