Reinsdyrpølse med syltet rødløk

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hva er bedre enn en skikkelig god pølse når du er på tur? Ta med deg reinsdyrpølse og syltet rødløk neste gang du får lyst på ekstra spennende turmat. Syltet rødløk kan lages på forhånd og oppbevares i en tett boks på turen. 

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. reinsdyrpølse
  • 2 stk. pølsebrød
  • 6 stk. aromasopp
  • 1 ss smør til steking

Syltet rødløk:

  • 1 stk. rødløk
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik

Slik gjør du

  1. Rens rødløk, og skjær den i tynne skiver. Kok opp vann, sukker og eddik i en liten kasserolle. Legg i rødløk når sukkeret har løst seg opp. 
  2. Kok opp, trekk kasserollen av platen og avkjøl. Ha løken i en tett boks om du skal ha den med på tur. 
  3. Rens sopp og del den i båter. Stek soppen i smør til den er gyllen. Det kan du enten gjøre før turen eller fyre opp primusen ute i det fri.
  4. Lag små snitt i pølsene på hver side. Fres dem i en stekepanne eller på primusen til de er gjennomvarme. 

Server de varme pølsene i brød sammen med stekt sopp og syltet rødløk.