Reinsdyrskav yakiniku
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Yakiniku er det japanske ordet for å steke eller grille tynne skiver av kjøtt over høy varme. Vi bruker reinsdyrskav eller tynne skiver av reinsdyrstek, og lover en smaksopplevelse!
Ingredienser
porsjoner
-
500 g reinsdyrskav -
2 stk. sjalottløk -
1 stk. grønn paprika -
1 stk. vårløk -
4 ss rapsolje -
4 ts sesamolje -
2 ts ristede sesamfrø -
2 poser boil in bag jasminris
Yakinikusaus
-
1 dl japansk soyasaus -
4 ss tørr hvitvin eller Mirin -
4 ss brunt sukker -
2 båter hvitløk -
2 ss revet frisk ingefær -
0,5 dl vann
Slik gjør du
- Begynn med å lage sausen: bland sammen ingrediensene i en liten kjele og la den koke i 2-3 minutter. Sett til side i 5 minutter og sil gjennom en fin sil.
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Kutt paprika og sjalottløk i tynne skiver.
- Mens risen koker: Varm halvparten av oljen i en stekepanne og stek løk og paprika til gyllent. Flytt over på en tallerken.
- Varm opp stekepannen på nytt med resten av oljen og sesamoljen. Stek reinsdyrskavet raskt til det endrer farge. Hell over sausen og la kjøttet surre i 2 minutter. Vend inn løk og paprika og la det hele bli gjennomvarmt. Dryss over finsnittet vårløk og ristede sesamfrø og server med den kokte risen.
For mer smak, bytt ut vannet i sausen med sake eller tørr sherry.
Mirin er en japansk risvintype som er en viktig ingrediens i japansk matlaging. Den har lavt alkoholinnhold og relativt høyt sukkerinnhold. Du kan finne Mirin i matbutikker med godt vareutvalg.