Reinsdyrtaco
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Reinsdyrtaco er perfekt når du ønsker en ny og spennende vri på den klassiske fredagstacoen! Bruk litt ekstra tid på en skikkelig digg multesalsa, og server reinsdyrbiffen i tynne skiver med syltet rødløk, tyttebær og pære.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g mørbrad eller flatbiff av reinsdyr -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
2 ss smør til steking
Multesalsa:
-
250 g multer -
1 stk. sjalottløk -
0,5 stk. jalapeño , eventuelt grønn chili -
1 ss olivenolje -
0,5 ss revet frisk ingefær -
3 ss sukker -
3 ss eplecidereddik
Syltet rødløk:
-
1 stk. rødløk i skiver -
1,5 dl vann -
1 dl sukker -
0,5 dl eplecidereddik
Tilbehør:
-
2 stk. pære -
1 stk. jalapeño , eventuelt grønn chili -
1 pk blandet babybladsalat (á 65 g) -
8 stk. lompe -
4 ss tyttebærsyltetøy -
4 stilker frisk timian (kan sløyfes)
Slik gjør du
- Tin multer til multesalsaen, dersom de er frosne. Finhakk løk og jalapeño.
- Fres løk og jalapeño i en liten kjele med olje. Ha i multer, revet ingefær, sukker og eddik, og kok opp. La salsaen småkoke til den tykner. Smak til med litt salt og nykvernet pepper.
- Lag syltet rødløk. Rens rødløk, og skjær den i skiver. Kok opp vann, sukker og eddik i en liten kasserolle. Legg i rødløk når sukkeret har løst seg opp. Kok opp, trekk kasserollen av platen og avkjøl.
- Krydre reinsdyrbiffen med salt og pepper. Stek biffen i en varm panne med smør, 1-2 minutter på hver side. Trekk pannen av platen, og la biffen hvile i 5 minutter før du skjærer den i tynne skiver.
- Kutt pære og jalapenõs i tynne skiver, vask eventuelt salat.
Server reinsdyrtaco i lompe med multesalsa, syltet rødløk, tyttebærsyltetøy, jalapeño, pære og salat. Pynt eventuelt med noen multer og frisk timian.