Ribbe med asiatisk glaze

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Deilig, klissete ribbe med masse smak! Saftig svinekjøtt, glaze med asiatiske smaker, servert med friske grønnsaker! Utradisjonell ribbe, men minst like god som klassikeren!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg tynnribbe
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper

Glaze:

  • 2 stk. sitrongress
  • 3 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 2 ss riseddik
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 stk. finhakket grønn chili (uten frø)
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • ca. 4 cm revet frisk ingefær
  • skall av 1 stk. lime
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. stjerneanis

Frisk salat:

  • 2 stk. gulrot
  • 4 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 3 stk. vårløk
  • 4 ss grovhakket frisk koriander
  • 2 ss ristede sesamfrø
  • 1 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ss pepper

Slik gjør du

bar
bar
bar
bar
bar
bar

Server den deilige, klissete ribba med den friske salaten, resten av glazen og gjerne litt ekstra frisk koriander. Ris smaker også godt til. 

bar