Ribbe med asiatisk glaze
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Deilig, klissete ribbe med masse smak! Saftig svinekjøtt, glaze med asiatiske smaker, servert med friske grønnsaker! Utradisjonell ribbe, men minst like god som klassikeren!
Ingredienser
porsjoner
-
2 kg tynnribbe -
2 ts salt -
1 ts pepper
Glaze:
-
2 stk. sitrongress -
3 dl søt soyasaus (ketjap manis) -
2 ss riseddik -
4 ss brunt sukker -
2 stk. finhakket grønn chili (uten frø) -
4 båter finhakket hvitløk -
ca.
4 cm revet frisk ingefær -
skall av
1 stk. lime -
1 stk. hel kanel -
2 stk. stjerneanis
Frisk salat:
-
2 stk. gulrot -
4 stilker stilkselleri (stangselleri) -
3 stk. vårløk -
4 ss grovhakket frisk koriander -
2 ss ristede sesamfrø -
1 ss nøytral olje -
0,5 ts salt -
0,25 ss pepper
Slik gjør du
Server den deilige, klissete ribba med den friske salaten, resten av glazen og gjerne litt ekstra frisk koriander. Ris smaker også godt til.