Rød majones med soltørket tomat
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Vi tør påstå av denne majonesen blir ekstra god om du lager den fra bunnen, men har du lite tid, er det klart du kan bruke en majones fra butikken også. En knallgod majones som passer til skalldyr og sjømat, i en burger eller sammen med søtpotetfries.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. eggeplomme -
0,5 ts salt -
1,5 ss sitronsaft eller hvitvinseddik -
ca.
4 dl nøytral olje -
0,25 ts kvernet pepper -
0,25 ts kajennepepper -
1 båt hvitløk -
8 stk. soltørkede tomater i olje -
1 ss tomatpuré -
0,5 ts sukker
Slik gjør du
- Visp eggeplommer med salt til de er lyse og tykke. Ha i krydder og sitronsaft/eddik.
- Spe forsiktig med olje mens du fortsetter å vispe – en teskje av gangen er nok. Øk etterhvert mengden olje. Pass på at majonesen hele tiden er glatt og blank. Blir den tynnere er det fare for at den skiller seg. Blir den for tykk kan den også skille seg. Du kan redde majonesen ved å tilsette litt vann før du fortsetter å spe, eller la være å tilsette resten av oljen.
- Finhakk hvitløk og soltørkede tomater og bland dem inn i majonesen sammen med tomatpuré. Juster smaken med litt sukker, salt, pepper, kajenne og sitron/eddik.