Rødbetpannekaker med reinsdyrskav

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Alle elsker pannekaker! Spesielt når de er så fargerike som i denne oppskriften. Med rødbete i røren får pannekakene en fantastisk mørk rosa farge. I tillegg har vi fylt dem med kremet sopp og reinsdyrskav - skikkelig digg!

Ingredienser

porsjoner

Pannekakerøre:

  • 3 stk. egg
  • 1 dl melk
  • ca. 150 g hvetemel
  • 1 stk. forkokt rødbete (ca. 150 g)
  • 0,25 ts salt
  • 2 ss nøytral olje til steking

Fyll:

  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 8 stk. frisk sjampinjong , eventuelt annen sopp
  • 1 pk reinsdyrskav (á 400 g)
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 1 pk matfløte

Slik gjør du

  1. Ha ingrediensene til pannekakerøren i en blkender eller foodprosessor, og kjør til du har en jevn og glatt røre. Er røren for tykk, juster med litt melk - er den for tynn, ha i litt ekstra mel. La røren svelle i 10 minutter.
  2. Rens løk og finhakk den. Kutt sopp i skiver. 
  3. Stek pannekaker på middels varme i 2-3 minutter på hver side. Pensle stekepannen med olje mellom hver gang du heller i pannekakerøre. Forsøk å få pannekakene så tynne som mulig, løft og sving på pannen for å fordele røren utover. Skru ned varmen om pannekakene blir brune før de blir gjennomstekt. Legg dem over på en tallerken etterhvert som du steker dem, og plasser en tallerken over slik at de holder litt på varmen. 
  4. Smelt litt smør eller margarin i pannen, når smøret har sluttet å bruse, stek reinsdyrskav i omganger til det har fått en gyllen farge og er gjennomstekt. Sett kjøttet til side.
  5. Fres sopp og løk i pannen til det er gyllent.
  6. Ha kjøttet tilbake i pannen sammen med sopp og løk og hell på fløte. Kok opp og smak til med salt og pepper. 
  7. Anrett pannekakene på en tallerken, fyll dem med kjøtt og sopp, og topp med friske urter eller spirer til pynt.