Rødkokt ribbe

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Prøv deg på Maos favorittrett! Ribbe i terninger som får koke lenge med krydder og soyasaus. Dette gir en nydelig, mørk farge og masse smak.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ribbe
  • 4 ss solsikkeolje
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 3 båter grovt hakket hvitløk
  • 4 stk. stjerneanis
  • 2 stk. hel kanel
  • 0,5 ss chiliflakes eller 10 tørkede chili
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl hoisinsaus
  • 1 dl tørr sherry eller kinesisk vin

Slik gjør du

  1. Skjær av svoren på ribba, tørk kjøttet godt med tørkepapir og kutt kjøttet i terninger på om lag 5-7 cm. 
  2. Stek kjøttet på alle kanter i en varm stekepanne med olje. Tilsett ingefær, hvitløk, stjerneanis, hel kanel, chili og brunt sukker. Stek videre til det dufter.
  3. Bland soyasaus og hoisinsaus sammen med sherry eller vin, og hell over kjøttet. Fres videre i 2 minutter, til kjøttet har fått fin farge av soyasausen. Hell i vann så det akkurat dekker kjøttet. Kok opp, senk varmen og la kjøttet småkoke i 50-60 minutter, til kjøttet er mørt og sausen har kokt inn. Smak til med sukker, salt og pepper.
Originalt blir det brukt buklist i denne retten, men det kan være vanskelig å få tak i. Vi har derfor valgt å bruke ribbe i vår versjon. Usaltet sideflesk eller svinenakke er også flott å bruke i denne.

Server sammen med ris og grønnsaker, for eksempel kinesisk agurksalat eller brokkoli med hvitløk og sesam.

Det sies at rødkokt sideflesk var Mao Zedongs favorittrett, og det er en av Kinas mest kjente matretter. Retten lages med lokale variasjoner over store deler av Kina. Denne varianten stammer fra Hunan-provinsen.