Rødvinsvinaigrette med dill og appelsin
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En mild vinaigrettedressing med deilig smak av appelsin og dill. Nydelig på alle slags salater og til røkt fisk og kjøtt.
Ingredienser
porsjoner
-
finrevet skall og saft av
1 stk. appelsin -
1 stk. sjalottløk -
1 båt hvitløk -
2 ss rødvinseddik -
1 ss sukker -
0,5 dl olivenolje -
2 ss hakket frisk dill -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
- Vask appelsinen godt i lunkent vann. Bruk gjerne litt oppvaskmiddel og skyll godt. Riv skallet fint, del i to og press saften av appelsinen.
- Bland alle ingrediensene i et romslig glass med tett lokk. Skru på lokket og rist kraftig.
- Smak om nødvendig til med sukker, salt og pepper.