Røkt skinke med quinoa og vårgrønnsaker
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Ferdig tilberedt, og rett fra pakken er røkt skinke et supert produkt til raske middager. Her serverer vi den kald i tynne skiver med rød quinoa og vårens friske, sprø grønnsaker. En vinaigrettedressing med kaffe er perfekt smaksfølge til det røkte kjøttet.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. lettsaltet, røkt skinke -
2 dl rød quinoa -
150 g sukkererter -
150 g aspargesbønner -
150 g frisk grønn asparges -
150 g edamamebønner (soyabønner) -
1 bunt reddik -
2 ss olivenolje -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Kaffevinaigrette:
-
2 ss espressokaffe eller annen sterk kaffe -
2 ss honning -
2 ts dijonsennep -
3 ss rødvinseddik -
saften av
0,5 stk. lime -
3 dl olivenolje -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
- Visp sammen kaffe, honning, sennep, eddik og limesaft til dressingen. Visp inn olje i en tynn stråle. Smak til med salt og pepper. Sett til side.
- Kok quinoa etter anvisning på pakken. Avkjøl.
- Skjær skinke i tynne skiver.
- Skjær sukkererter og aspargesbønner i to på langs. Del de største reddikene i to.
- Varm olje i en vid stekepanne og fres grønnsakene raskt. De skal fortsatt være sprø. Krydre med litt salt og pepper og legg dem over på et fat.
- Bland inn quinoa og hell over halvparten av dressingen.
- Legg på skiver av røkt skinke og server.