Røkt svinekam med sennepssaus og rødkål

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en deilig rett som gir god smak av jul. Møre biffer av røkt svinekam servert med en real potetstappe, herlig sennepssaus og rødkål.  

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g røkt svinekam
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2 ss margarin

Rødkål:

  • 750 g rødkål
  • 2 stk. eple
  • 1 ts salt
  • 2,5 dl kjøttkraft
  • 2 ts eddik, 7 %
  • 2 ts sukker

Potetmos:

  • 600 g mandelpotet
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts salt

Sennepssaus:

  • 4 ss sukker
  • 0,75 dl rødvinseddik
  • 80 g smør
  • 3 dl kremfløte
  • 0,5 dl grov sennep
  • 0,5 dl sennep
  • 0,5 dl stekesjy

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i fire like store biffer. Krydre dem med salt og pepper og brun dem godt på alle sider i en varm stekepanne med margarin. Legg biffene over i en ildfast form og sett i stekeovnen på 125 °C. Sett et steketermometer i en av dem og stek til ønsket stekegrad. For medium stekt: 68 °C og gjennomstekt: 74 °C.
  2. Snitt kål i fine strimler og epler i båter. Legg kål og epler lagvis sammen med salt i en kjele. Tilsett kjøttkraft og eddik. Kok opp og la det trekke i ca. 45 minutter. Rør godt innimellom og smak til med sukker mot slutten.
  3. Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Sil av vannet, og damp dem tørre. Mos dem og tilsett melk og smør. Rør godt. Smak til med salt og pepper.
  4. Kok inn vineddik og sukker til det får en kremet konsistens. Ha i smør og rør hele tiden. Tilsett fløte, sennep og stekesjy. Kok sausen i noen minutter, til den får fin konsistens.

Server biffer av røkt svinekam med potetmos, rødkål og sennepssaus.