Røkt svinekam med sennepssaus og rødkål
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Dette er en deilig rett som gir god smak av jul. Møre biffer av røkt svinekam servert med en real potetstappe, herlig sennepssaus og rødkål.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g røkt svinekam -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper -
2 ss margarin
Rødkål:
-
750 g rødkål -
2 stk. eple -
1 ts salt -
2,5 dl kjøttkraft -
2 ts eddik, 7 % -
2 ts sukker
Potetmos:
-
600 g mandelpotet -
2 dl melk -
2 ss smør -
0,5 ts kvernet pepper -
0,5 ts salt
Sennepssaus:
-
4 ss sukker -
0,75 dl rødvinseddik -
80 g smør -
3 dl kremfløte -
0,5 dl grov sennep -
0,5 dl sennep -
0,5 dl stekesjy
Slik gjør du
- Skjær kjøttet i fire like store biffer. Krydre dem med salt og pepper og brun dem godt på alle sider i en varm stekepanne med margarin. Legg biffene over i en ildfast form og sett i stekeovnen på 125 °C. Sett et steketermometer i en av dem og stek til ønsket stekegrad. For medium stekt: 68 °C og gjennomstekt: 74 °C.
- Snitt kål i fine strimler og epler i båter. Legg kål og epler lagvis sammen med salt i en kjele. Tilsett kjøttkraft og eddik. Kok opp og la det trekke i ca. 45 minutter. Rør godt innimellom og smak til med sukker mot slutten.
- Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Sil av vannet, og damp dem tørre. Mos dem og tilsett melk og smør. Rør godt. Smak til med salt og pepper.
- Kok inn vineddik og sukker til det får en kremet konsistens. Ha i smør og rør hele tiden. Tilsett fløte, sennep og stekesjy. Kok sausen i noen minutter, til den får fin konsistens.
Server biffer av røkt svinekam med potetmos, rødkål og sennepssaus.