Rømmeiskake med solbær
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Imponer med hjemmelaget iskake! Utgangspunktet er råkrem, rømme og et glass syltetøy. Resultatet er lekkert, vakkert og innmari godt.
Ingredienser
10 porsjoner
Nøttebunn:
-
2,5 dl mandler eller mandler -
2,5 dl melis -
4 stk. eggehvite
Rømme-iskrem med solbær:
-
8 stk. eggeplomme -
6 ss sukker -
1 stk. vaniljestang -
3 dl kremfløte -
3 dl seterrømme -
2 dl solbærsyltetøy
Slik gjør du
- Mal nøttene eller kjør dem i en matprosessor. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og bland dem forsiktig inn. Stek kaken i en smurt springform 22-24 cm ved 160 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl.
- Ta nøttebunnen ut av formen. Vask formen og legg nøttebunnen tilbake i formen.
- Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljestang i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
- Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
- Stivpisk kremfløte og bland med rømme og eggedosis.
- Hell isblandingen forsiktig over nøttebunnen.
- Press solbærsyltetøy gjennom en fin sikt så du får en coulis. Legg klatter av coulisen på ismassen og bruk en gaffel eller liknende til å blande den inn i kremen til du får et fint marmorert mønster.
- Dekk formen med plastfolie og frys i minst 4 timer.
- Sett isparfaiten i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres.
- Fjern formen rundt iskaken og la den gli over på et fat. Pynt med friske eller frosne bær.
Du kan bruke mange slags syltetøy for å få smak og marmoreffekt i isen. Du kan også bruke friske eller frosne bær som du moser gjennom en sikt. Smak til med melis eller sukker.