Rundstykker med tørket tang
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Tørket tang og tare har mange anvendelsesområder, og kan brukes som tilskudd og smaksforsterker i ulike retter. Her har du et eksempel – rundstykker med tang får ekstra god smak, og blir lekkert spettede når de brytes i to. Server dem til fiskesuppe med tang eller blåskjell med tangsmør.
Ingredienser
1 porsjoner
1 porsjon gir 24 rundstykker
-
50 g gjær -
6 dl vann -
1 ts sukker -
2 ts salt -
2 dl olivenolje -
1 kg hvetemel -
1 ss tørket tang -
1 stk. egg til pensling
Slik gjør du
- Ha gjær, vann, sukker, salt, olje, mel og tørket tang i en bakebolle. Elt deigen til den slipper bollen. Tilsett litt mer mel om nødvendig.
Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.
- Dekk deigen med et rent klede og sett til heving på et lunt sted i ca. 1 time, eller til den har fått dobbel størrelse.
- Dryss litt mel på bakebordet og hvelv deigen ut av bollen. Del deigen i 24 like store emner. Velg selv om du vil trille runde rundstykker eller sette emnene på stekebrettet uten å forme dem.
- Sett rundstykkene på en bakepapirkledd stekeplate og dekk med et klede. Etterhev i ca 20 minutter på et lunt sted.
- Visp sammen egg og pensle rundstykkene. Sett stekebrettet midt i ovnen på 210 °C og stek rundstykkene i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
All slags tørket tang eller tare kan brukes i rundstykkene, for eksempel trøffeltang, sagtang, søl, butare eller sukkertare.