Rundstykker med yoghurt
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lag gode rundstykker av bygg, hvete, rug og yoghurt. Bak dem når du har god tid og server dem varme og ferske til søndagsfrokost eller brønsj, eller frys dem ned til du vil ha noe godt til frokosten.
Ingredienser
Deig trinn 1:
-
5 dl vann -
500 g byggmel
Deig trinn 2:
-
4 dl yoghurt naturell -
0,5 dl rapsolje -
1 pk tørrgjær -
600 g hvetemel -
200 g grov sammalt rug , eller fin -
2 ts salt -
2 ss grov sammalt rug til pynt
Slik gjør du
Deig trinn 1:
1. Varm opp vann til 37°C. Rør inn byggmel og la det stå i 30 minutter.
Deig trinn 2:
2. Bland tørrgjær, hvetemel, sammalt rug grov og salt i en bolle. Rør inn yoghurt, olje og deigen fra trinn 1. Elt deigen godt sammen. La den stå lunt og tildekket i 45 minutter.
3. Ha deigen på et melet bakebord. Arbeid deigen lett sammen og trill den til 2 pølser som hver deles i 12 like store emner.
4. Trill jevne rundstykker som legges på ovnsbrett dekket med bakepapir. Bruk en spiss kniv eller saks og lag to snitt/et kryss i hvert rundstykke. Etterhev rundstykkene lunt og tildekket i ca. 1 time, til dobbel størrelse.
5. Forvarm stekeovnen til 220 °C. Dryss sammalt rug over og stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no