Saftig appelsinkake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en supersaftig og frisk appelsinkake som smaker deilig til kaffen. Kaken er også fin å ha med seg i tursekken på fjellet i påsken.

Ingredienser

12  porsjoner
  • 300 g smør
  • 3 dl sukker
  • 5 stk. egg
  • revet skall av 1 stk. appelsin
  • 0,75 dl appelsinjuice eller presset appelsinsaft
  • 1,5 ts bakepulver
  • 6 dl hvetemel

Til dynking av varm kake:

  • presset appelsinsaft av 2 stk. appelsin

Glasur:

  • ca. 300 g melis
  • 2 stk. eggehvite
  • skall av 1 stk. appelsin til pynt

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 175 °C.

2. Visp smør og sukker til det er luftig, hvitt og kremaktig.

3. Ha i ett og ett egg, og bland røren godt sammen mellom hvert egg. Tilsett appelsinskall og -saft.

4. Sikt sammen bakepulver og mel, og ha det i røren. Bland alt godt sammen. Ha røren i en springform, ca. 22 cm i diameter.

Du kan også bruke en liten langpanne eller en randform.

5. Sett formen på nederste rille i ovnen og stek kaken i ca. 1 time. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke i kaken med en kakepinne, eventuelt et grillspyd i tre. Om det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig stekt.

6. Ta kaken ut av ovnen, og stikk små hull i kaken med en pinne (f.eks. et grillspyd i tre). Hell presset appelsinsaft over kaken, og sett formen på en rist. Avkjøl. 

7. Når kaken er kald, hvelv den over på et fat. Rør sammen melis og eggehvite til en glasur og fordel den over kaken. Dryss over revet appelsinskall til pynt.

Du kan gjerne fryse kaken, men da må den være uten glasur.