Salat med egg og skinke
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Med rester av det du har i kjøleskapet og et raust glass, kan du lage denne herlige, enkle salaten. Å ha den på glass er både praktisk og hendig, for eksempel om du skal på piknik eller på stranda. Hell dressingen i glasset rett før du skal servere, sett på lokk og vend et par ganger, og så er salaten klar.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. kokte poteter -
2 stk. egg -
1 stk. vårløk -
40 g blomkål -
30 g babyspinat -
100 g smårettskinke -
8 stk. soltørkede tomater
Dressing:
-
2 ss olivenolje -
0,5 ss vineddik eller eplesidereddik -
0,5 ss sitronsaft -
2 ss grovhakket frisk dill eller andre friske urter -
0,25 ts kajennepepper
Slik gjør du
- Del potetene i mindre biter.
- Kok opp vann og legg i egg. Kok dem i 6-8 minutter for smilende egg og 8-10 minutter for hardkokt.
Slik koker du egg: bruk romtempererte egg. Stikk et lite hull i den butte enden av egget, det forhindrer at egget sprekker. Kok opp vann i en liten kjele og legg eggene forsiktig i vannet. Beregn koketiden. Avkjøl eggene i rennende kaldt vann.
- Del eggene i skiver. Finsnitt vårløk, del blomkål i små buketter og hakk soltørket tomat.
- Legg hardkokt egg, spinat, potet, skinke, vårløk, blomkål og soltørket tomat lagvis i et romslig rent glass eller annen beholder. Skru på lokk og oppbevar kaldt til servering.
- Ha olivenolje, eddik, sitronsaft, dill og kajenne i en liten bolle. Visp alt sammen til det er godt blandet. smak til med litt salt og pepper. Hell dressingen i et separat glass og skru på et tett lokk.
Salaten kan du variere på mange måter ut fra det du har tilgjengelig. Litt pasta kan erstatte potetene, skinke kan byttes ut med rester av kald, kokt laks og de fleste grønnsaker i små biter passer i salaten.