Salat med reinsdyr og linser
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En frisk og mettende salat med tynne skiver av reinsdyrkjøtt og en syrlig tyttebærdressing. Passer godt både som selvstendig rett eller som et spennende innslag på en buffet.
Ingredienser
porsjoner
-
150 g belugalinser
Tyttebærvinaigrette:
-
2 ss tyttebærsyltetøy -
2 ts dijonsennep -
4 ss eplecidereddik -
4 ss olivenolje -
0,25 ts kajennepepper
Til salaten:
-
1 stk. rødløk -
600 g flatbiff av reinsdyr (1 pose) -
2 ss smør eller margarin til steking -
1 dl grovhakkede valnøttkjerner -
1 pose blandet babybladsalat -
1 stk. sikorisalat (endivie)
Slik gjør du
- Kok linser etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og avkjøl.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper. Sett til side.
- Kutt løk i tynne båter og reinsdyrkjøtt i strimler.
- Varm en stekepanne og ha i smør eller margarin. Når det slutter å bruse er det varmt nok. Stek kjøttet raskt på høy varme til tet skifter farge og får en lys atekeskorpe. Når kjøttet er nesten ferdig legger du i løk og nøtter. Krydre med salt og pepper.
Her kan du godt bruke rester av reinsdyrstek, mørbrad eller filet, og kjøttet kan gjerne legges kaldt på salaten.
- Vend litt av dressingen inn i salaten og legg den på et serveringsfat.
- Fordel kjøtt, løk og nøtter over salaten og drypp over litt mer dressing. Server med én gang, gjerne med godt, ferskt brød.