Salsa - sterk
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Noen liker at det skal brenne litt på tunga. Her er en salsaoppskrift som har mye smak og i tillegg er hot. Server den til fredagstacoen sammen med nachos eller som tilbehør til pølser, og annen grillmat.
Ingredienser
porsjoner
-
1 boks hermetiske tomater i terninger -
1 stk. mango -
2 stk. jalapeño -
3 stk. finhakket vårløk -
2 stk. hermetisk grillet paprika i terninger -
1 ts revet limeskall -
1 ts revet appelsinskall -
2 ss tequila (kan sløyfes) -
0,25 potte finhakket frisk koriander -
saften av
0,25 stk. lime -
0,5 ts salt
Slik gjør du
1. Hell hermetisk tomat i en sil og la tomatsaften renne av.
2. Bland mango, jalapenõ, vårløk, grillet paprika, skall av lime og appelsin, tequila og koriander sammen i en bolle.
3. Ha den avrente hermetiske tomaten i bollen og rør alt godt sammen. Smak til med limesaft og salt.
Ha gjerne i litt ekstra jalapenõ om du liker sterk mat.
Server salsaen til fredagstacoen, som topping på en grillet pølse eller i en sandwich sammen med grillet kylling.