Salsamarinerte kyllingklubber
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Kyllingklubber er hendig mat som de aller fleste liker. Her har vi marinert dem på ekte Mexikansk vis med en marinade basert på salsa, appelsin, lime og olivenolje.
Ingredienser
porsjoner
-
16 stk. kyllingklubbe (nederste delen av kyllinglåret) -
2,5 dl appelsinjuice -
saften av
2 stk. lime -
1 stk. tørket chipotle chili (eller 1 ts chiliflak) -
1 glass salsa , medium eller hot etter smak -
0,5 dl olivenolje -
1 ts salt
Slik gjør du
- Kok opp appelsin- og limejuice sammen med tørket chipotle/chiliflak. Senk varmen og la det trekke til chipottelen/chiliflakene har svellet. Ta av varmen og avkjøl helt.
- Bland innkokt sitrussaft med salsa, olivenolje og salt - og kjør med stavmikser til en glatt marinade.
- Bruk en stor kniv eller kjøttøks og hakk av den ytterste «hasen» på kyllingklubbene.
- Legg kyllingklubbene i en bolle (eller dobbel plastpose) og hell over marinaden. Bland godt, slik at kyllingklubbene er helt dekket med marinade. sett kaldt i minst 2 timer og aller helst over natten.
- Ta kyllingklubbene ut av marinaden og legg dem i en langpanne. Stek dem midt i ovnen på 200 °C i ca. 40 minutter, eller til de er helt gjennomstekte og har fin farge.
Server med salat og tortillalefser.