Saltbakte rødbeter
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Bak jevnstore rødbeter på samme måte som poteter, og server dem som selvstendig rett eller som tilbehør til stekt kjøtt. Eller klem dem ut av skallet, skjær dem i båter og lag en salat.
Ingredienser
4 porsjoner
-
8 stk. rødbete -
500 g grovt salt -
3 ss olivenolje -
ca.
2 ss smør
Slik gjør du
- Vask rødbeter godt og skjær vekk det meste av stilk- og rotende. Tørk dem og gni dem inn med olivenolje.
- Fyll bunnen i en ildfast form med grovt havsalt og stikk rødbetene godt ned i saltet.
- Bak rødbeter midt i stekeovn på 200 °C i ca. 1-1½ time. Sjekk med en liten kniv at de er helt møre.
- Avkjøl rødbetene litt. Del dem i to og server dem med et dryss salt og en god klatt smør.
Lag en rask salat ved å kutte rødbeter i båter og blande med finsnittet fennikel og rødløk. Tilsett saft av ½ sitron, 3-4 ss olivenolje og 2 ss hakkede urter. Bland godt og smak til med salat og pepper. Salaten blir bedre om den får stå noen minutter før servering.