Saltbakte rødbeter

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Bak jevnstore rødbeter på samme måte som poteter, og server dem som selvstendig rett eller som tilbehør til stekt kjøtt. Eller klem dem ut av skallet, skjær dem i båter og lag en salat.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 8 stk. rødbete
  • 500 g grovt salt
  • 3 ss olivenolje
  • ca. 2 ss smør

Slik gjør du

  1. Vask rødbeter godt og skjær vekk det meste av stilk- og rotende. Tørk dem og gni dem inn med olivenolje.
  2. Fyll bunnen i en ildfast form med  grovt havsalt og stikk rødbetene godt ned i saltet.
  3. Bak rødbeter midt i stekeovn på 200 °C i ca. 1-1½ time. Sjekk med en liten kniv at de er helt møre.
  4. Avkjøl rødbetene litt. Del dem i to og server dem med et dryss salt og en god klatt smør.
Lag en rask salat ved å kutte rødbeter i båter og blande med finsnittet fennikel og rødløk. Tilsett saft av ½ sitron, 3-4 ss olivenolje og 2 ss hakkede urter. Bland godt og smak til med salat og pepper. Salaten blir bedre om den får stå noen minutter før servering.