Salte churros med bacon
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Hvem elsker ikke Churros? Perfekte sprø utenpå og deilige myke inni. Vi har byttet ut sukker og kanel med sprøstekt bacon, gressløk og parmesan. Nam!
Ingredienser
-
75 g bacon -
1 ss smør til steking
Vannbakkelsdeig:
-
75 g smør -
1 ss sukker -
0,25 ts salt -
2,5 dl vann -
2,5 dl hvetemel -
ca.
3 stk. egg -
2 ss finhakket frisk gressløk
Olje til steking:
-
ca.
1 l eller maisolje frityrolje
Parmesandip:
-
1 dl majones -
1 dl lettrømme -
2 ss revet parmesan -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
1. Bland sammen majones, rømme og revet parmesan til en parmesandip. Smak til med salt og pepper. Sett dippen kaldt mens du lager salte churros.
2. Skjær bacon i små terninger. Fres dem i en varm panne med litt smør til de blir crispy. Ha baconterningene over på en tallerken med litt kjøkkenpapir slik at fettet renner av. Når baconet er litt avkjølt, hakk det i enda mindre biter slik at det blir helt finhakket.
3. Kok opp smør, sukker, salt og vann i en kjele.
4. Tilsett mel, og rør om med en tresleiv til alt er godt blandet og røren er samlet til en ball.
5. Trekk kjelen til side og tilsett ett og ett egg, rør godt. Deigen skal være så tykk at den holder formen.
6. Rør inn finhakket bacon og gressløk. Ha deigen over i en sprøytepose med en stjerneformet tipp.
7. Varm olje i en gryte til 180 °C. Sett frem en tallerken med et ark kjøkkenpapir.
8. Trykk deigen ut av sprøyteposen og ned i oljen. Hver churros skal være ca. 10 cm. lang. Bruk en saks og klipp av hver churros. Friter gjerne i flere omganger.
9. Når churrosene har fått en gyllen og fin farge, bruk en klype og ta dem opp. Legg dem på tallerkenen med kjøkkenpapir slik at oljen renner av.
Server lune churros med parmesandip. Det smaker ekstra godt med litt fersk revet parmesan over.