Sandwich med revet kylling

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Revet kylling er kylling som er kokt ekstra mør i en god krydderblanding. Sammen med godt brød og en sprø og frisk salat er denne kyllingsandwichen perfekt lunsj- eller middagssnadder.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1300 g)
  • 2 ss nøytral olje , til steking
  • 1 ss skivet frisk ingefær
  • 5 båter skiv hvitløk
  • 3 stk. stjerneanis
  • 0,5 ts hel pepper
  • 0,5 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 1 dl soyasaus
  • 0,5 dl riseddik
  • 2 ts rørsukker
  • 1,5 dl vann
  • 0,5 stk. finsnittet nykål, sommerkål
  • 0,5 potte grovhakket frisk koriander
  • 4 stk. store grovt rundstykke
  • 4 ss grovhakket peanøtter

Slik gjør du

1. Del opp kyllingen. Skjær ut bryst, lår og vinger. Brun kyllingdelene med skinnsiden ned i en stor gryte med olje, skinnet skal bli sprøtt. Snu delene og brun den andre siden, ca. 2 minutter

Fire rå kyllinglår kan erstatte 1 hel kylling. Bruker du hel kylling, bruk kyllingskroget til å koke god kraft til senere bruk.

2. Ta kyllingen ut av gryta. Fres hvitløk, ingefær, stjerneanis, pepperkorn og fivespicekrydder raskt. Ha i risvin og soyasaus, gi blandingen et oppkok. Tilsett sukker og vann. Legg kyllingen tilbake i gryten, og la den småkoke i ca. 40 minutter til den er mør.

5-krydder/fivespicekrydder/ five spice powder er en kjente krydderblandingen fra det kinesiske kjøkken. Inneholder som navnet sier fem ulike krydderslag; Stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sort pepper.

3. Ta ut kyllingen og riv kjøttet i små biter. Sil kraften. Ha revet kylling tilbake i kraften og la det koke i 15 minutter.

Lag gjerne revet kylling dagen i forveien. Har du revet kylling klar kan den varmes i en ildfast form eller i aluminiumsfolie på grillen.

4.  Bland nykål og koriander. Del rundstykket i to og anrett med salat og revet kylling.

Server sandwich med revet kylling, peanøtter og frisk koriander.

Lag gjerne egne rundstykker eller hamburgerbrød.