Sandwich med revet kylling
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Revet kylling er kylling som er kokt ekstra mør i en god krydderblanding. Sammen med godt brød og en sprø og frisk salat er denne kyllingsandwichen perfekt lunsj- eller middagssnadder.
Ingredienser
-
1 stk. kylling (ca. 1300 g) -
2 ss nøytral olje , til steking -
1 ss skivet frisk ingefær -
5 båter skiv hvitløk -
3 stk. stjerneanis -
0,5 ts hel pepper -
0,5 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding) -
1 dl soyasaus -
0,5 dl riseddik -
2 ts rørsukker -
1,5 dl vann
-
0,5 stk. finsnittet nykål, sommerkål -
0,5 potte grovhakket frisk koriander -
4 stk. store grovt rundstykke -
4 ss grovhakket peanøtter
Slik gjør du
1. Del opp kyllingen. Skjær ut bryst, lår og vinger. Brun kyllingdelene med skinnsiden ned i en stor gryte med olje, skinnet skal bli sprøtt. Snu delene og brun den andre siden, ca. 2 minutter
2. Ta kyllingen ut av gryta. Fres hvitløk, ingefær, stjerneanis, pepperkorn og fivespicekrydder raskt. Ha i risvin og soyasaus, gi blandingen et oppkok. Tilsett sukker og vann. Legg kyllingen tilbake i gryten, og la den småkoke i ca. 40 minutter til den er mør.
3. Ta ut kyllingen og riv kjøttet i små biter. Sil kraften. Ha revet kylling tilbake i kraften og la det koke i 15 minutter.
4. Bland nykål og koriander. Del rundstykket i to og anrett med salat og revet kylling.
Server sandwich med revet kylling, peanøtter og frisk koriander.