Sangria

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sitrus og rødvin er de klassiske ingrediensene i spanjolenes sangria. Den kan varieres på mange måter, for eksempel med andre typer frukt. Den skal alltid serveres iskald – aller helst i store, rause mugger. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. sitron i biter
  • 1 stk. appelsin i biter
  • 1 flaske rimelig helst spansk rødvin
  • 2 ss sukker
  • 1 dl brandy
  • 1 l ingefærøl eller kullsyrevann

Slik gjør du

  1. Velg helst økologisk sitron og appelsin, og vask den godt, gjerne med litt oppvaskmiddel. Skyll grundig.
  2. Del frukten i biter og ha den i en romslig mugge med sukker og brandy.
  3. Rør godt, slik at sukkeret løser seg, og saften blir presset ut av fruktbitene.
  4. Hell i rødvin. Sett kaldt til servering. Tilsett ginger ale eller kullsyrevann rett før servering, og server med isbiter. 
Varier sangriaen med: jordbær i skiver, fersken i biter, blåbær, bringebær, bytt ut brandy med gin eller rom (eller dropp brennevin helt).

Sangria påstås å være verdens mest kjente spanske drikk. Ordet dukker først opp på 1700-tallet, og stammer fra sangre, det spanske ordet for blod. Sangria serveres over hele Spania, og oppskriftene varierer kraftig fra region til region og fra familie til familie.