Sangria
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Sitrus og rødvin er de klassiske ingrediensene i spanjolenes sangria. Den kan varieres på mange måter, for eksempel med andre typer frukt. Den skal alltid serveres iskald – aller helst i store, rause mugger.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. sitron i biter -
1 stk. appelsin i biter -
1 flaske rimelig helst spansk rødvin -
2 ss sukker -
1 dl brandy -
1 l ingefærøl eller kullsyrevann
Slik gjør du
- Velg helst økologisk sitron og appelsin, og vask den godt, gjerne med litt oppvaskmiddel. Skyll grundig.
- Del frukten i biter og ha den i en romslig mugge med sukker og brandy.
- Rør godt, slik at sukkeret løser seg, og saften blir presset ut av fruktbitene.
- Hell i rødvin. Sett kaldt til servering. Tilsett ginger ale eller kullsyrevann rett før servering, og server med isbiter.
Varier sangriaen med: jordbær i skiver, fersken i biter, blåbær, bringebær, bytt ut brandy med gin eller rom (eller dropp brennevin helt).
Sangria påstås å være verdens mest kjente spanske drikk. Ordet dukker først opp på 1700-tallet, og stammer fra sangre, det spanske ordet for blod. Sangria serveres over hele Spania, og oppskriftene varierer kraftig fra region til region og fra familie til familie.