Sashimi med soyaglaze
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Alle elsker sashimi! Retten er inspirert av det japanske kjøkkenet, der sashimi betyr å servere fisk eller skalldyr rå, i tynne skiver. Det vanligste er å servere ponzusaus til, men vi har valgt å servere denne forretten med en deilig soyaglaze.
Ingredienser
porsjoner
-
250 g lakseloin
Soyaglaze:
-
2 dl soyasaus -
100 g sukker -
1 stk. sitrongress skåret i skiver -
1 ss revet frisk ingefær -
2 båter hakket hvitløk -
3 ss hakket frisk dill -
saft og skall av
1 stk. sitron
Tilbehør:
-
1 stk. vårløk -
1 ss hakket frisk gressløk -
2 stk. reddik -
1 ts sesamfrø -
12 stk. østersblader eller brønnkarse
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene til soyaglazen i en liten kjele og kok opp. Rør i kjelen til sukkeret har løst seg opp. Senk varmen og la glazen småkoke til den tykner. Når den er ferdig siles den og legges på glass.
- Skjær rå laks i tynne skiver og anrett på tallerkener.
- Finkutt gressløk. Skjær vårløk og reddiker i skiver.
- Hell soyaglaze rundt fisken. Dryss over sesamfrø og pynt med gressløk, vårløk og reddikskiver.
Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.