Sashimi
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Sashimi er en sunn, enkel og velsmakende rett med rå fisk. Server den kun som den er, som en forrett eller som en del av en sushimeny. Men husk å juster ned mengden etter hvor mange retter du serverer til.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g lakseloin , uten skinn og bein. -
4 stk. reddik -
0,5 stk. sitron -
4 ss soyasaus -
4 ss lakserogn -
4 ss frisk koriander -
0,5 ts wasabi
Slik gjør du
1. Skjær laksen i 2–3 millimeter tynne skiver. Skjær på skrå og på tvers av fibrene i fiskekjøttet. Anrett sashimiskivene på et flatt fat.
2. Skjær reddikene i tynne skiver.
3. Press saften av sitronen og bland den med soyasausen.
4. Legg reddikskiver, lakserogn, koriander og wasabi rundt laksesashimien.
5. Drypp sitron- og soyablandingen rundt.
Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.