Scones med pepperkakesmak
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Er du glad i scones og pepperkaker? Prøv scones med pepperkakesmak, ekstra gode til julefrokosten eller om du får gjester på en afternoon tea i julen.
Ingredienser
porsjoner
-
7 dl hvetemel -
2 dl lettkokte havregryn -
4 ts bakepulver -
2 ss brunt sukker -
1 ts malt kanel -
1 ts malt nellik -
1 ts malt ingefær -
3 dl melk -
50 g smør
Glasur
-
2 dl melis -
2 ss lønnesirup -
2 ss kakestrøssel
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 200 °C.
- Ha hvetemel, havregryn, bakepulver, sukker, kanel, nellik og ingefær i en bolle.
- Smelt smør, trekk kjelen av platen og hell i melk.
- Hell blendingen i deigen, og rør sammen med en sleiv.
- Skrap ut deigen med en deigskrape eller slikkepott. Klapp den ut til en rund form som er ca. 2 cm tykk. Bruk litt ekstra mel om deigen er veldig klissete.
- Stikk ut scones med pepperkakeformer eller et glass. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir.
- Samle deigrestene og klapp ut deigen på nytt, før du stikker ut en gang til. Fortsett til du er tom for deig.
- Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til gylne. La avkjøles helt.
- Bland sammen melis og lønnesirup og ha over de avkjølte sconsene. Pynt med kakestrøssel.
Glasuren kan i tillegg til lønnesirup, også lages med vann, eggehvite eller likør - eller en kombinasjon av disse.