Scones med pepperkakesmak

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Er du glad i scones og pepperkaker? Prøv scones med pepperkakesmak, ekstra gode til julefrokosten eller om du får gjester på en afternoon tea i julen.  

Ingredienser

porsjoner
  • 7 dl hvetemel
  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 4 ts bakepulver
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær
  • 3 dl melk
  • 50 g smør

Glasur

  • 2 dl melis
  • 2 ss lønnesirup
  • 2 ss kakestrøssel

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Ha hvetemel, havregryn, bakepulver, sukker, kanel, nellik og ingefær i en bolle.
  3. Smelt smør, trekk kjelen av platen og hell i melk.  
  4. Hell blendingen i deigen, og rør sammen med en sleiv.
  5. Skrap ut deigen med en deigskrape eller slikkepott. Klapp den ut til en rund form som er ca. 2 cm tykk. Bruk litt ekstra mel om deigen er veldig klissete.
  6. Stikk ut scones med pepperkakeformer eller et glass. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir. 
  7. Samle deigrestene og klapp ut deigen på nytt, før du stikker ut en gang til. Fortsett til du er tom for deig. 
  8. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til gylne. La avkjøles helt. 
  9. Bland sammen melis og lønnesirup og ha over de avkjølte sconsene. Pynt med kakestrøssel. 

Glasuren kan i tillegg til lønnesirup, også lages med vann, eggehvite eller likør - eller en kombinasjon av disse.