Sesamstekte lammekoteletter med nøttecouscous
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lammekoteletter i skiver er ypperlig kosemat – mørt, smakfullt og raskt å tilberede. Smakene i sesamblandingen passer glimrende sammen med lammekjøttet.
Ingredienser
-
8 stk. lammekotelett -
2 ss nøytral olje til steking -
1 ss ripsgelé -
1 ss soyasaus -
1 ss sesamolje -
2 ss sesamfrø
Nøttecouscous:
-
200 g couscous -
12 stk. cherrytomat delt i to -
100 g ristete og hakkete hasselnøtter -
2 ss hakket frisk mynte -
2 ss hakket frisk kruspersille -
1 stk. rødløk i tynne skiver -
1 ss flytende honning -
saften av
0,5 stk. sitron -
4 ss olivenolje -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
1. Forvarm stekeovnen til 125 °C.
2. Brun lammekoteletter på begge sider i en varm stekepanne med olje. Er kotelettene store, stek dem i flere omganger.
3. Bland sammen ripsgelé, soyasaus, sesamolje og sesamfrø. Pensle lammekotelettene med litt av blandingen. Legg kotelettene over i en ildfast form og fordel resten av soyablandingen over. Etterstek i stekeovnen i ca. 10 minutter.
4. Kok couscous etter anvisning på pakken. Bland inn de øvrige ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!